ESO

Programa Henka

El Programa Henka: Nascut de la col·laboració entre l’Hospital Sant Joan de Déu i la Z Zurich Foundation, és una iniciativa educativa que busca promoure el benestar emocional i prevenir problemes de salut mental en adolescents i joves d’entre 12 i 25 anys.

Objectius del Programa Henka

Benestar emocional: Promoure el benestar emocional de l’alumnat, les famílies i el personal docent.

Resiliència: Reforçar la capacitat de resiliència dels adolescents per afrontar els desafiaments i les adversitats de manera saludable.

Prevenció: Prevenir l’aparició de problemes de salut mental en joves i en el seu entorn immediat.

Accions i Estructura del Programa

Professionals de l’educació Els docents de 2n d’ESO, així com l’equip d’orientació de l’Institut Eugeni d’Ors, reben una formació especialitzada en benestar emocional, adolescència i resiliència. Aquesta formació capacitadora els proporciona les eines necessàries per poder acompanyar i guiar l’alumnat en el seu desenvolupament socioemocional.

Alumnat L’alumnat de 2n de l’ESO de l’Institut Eugeni d’Ors participa en 8 tallers d’habilitats socioemocionals, impartits a l’aula pels mateixos docents en la matèria ODS Benestar físic i emocional. Aquests tallers tenen com a objectiu millorar la resiliència personal dels estudiants, entrenant-los en habilitats com la gestió de les emocions, la comunicació efectiva, la resolució de conflictes i el pensament positiu.

Accions i Estructura del Programa

Famílies Les famílies dels estudiants també són una part fonamental del Programa Henka. Se’ls ofereix un taller presencial sobre adolescència i criança resilient, a més de recursos online disponibles al web www.behenka.org . Aquests recursos estan dissenyats per ajudar les famílies a comprendre millor els processos de creixement dels seus fills i a donar-los suport en el seu desenvolupament emocional.

Centre educatiu El Programa Henka acompanya l’Institut Eugeni d’Ors en el disseny d’un projecte de centre que integra accions específiques per traslladar les habilitats socioemocionals a tots els nivells educatius, incloent-hi els alumnes de 3r i 4t d’ESO. Aquest projecte de centre busca consolidar una cultura educativa que prioritzi el benestar emocional i la resiliència com a valors fonamentals.